FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

PÁROLT KÁPOSZTA (LILA)

2015. november 20. 19:48 - finomságprofesszor

"A pár.káp. az egy undorító dolog,
amit a menzán löknek az ember elé - ez NEM az!"
Dr.K.J.) 

parolt-lila-kaposzta.jpg

Hozzávalók: 

1 kis fej (kb.1 kilós) lila káposzta, 
6 alma,
citromlé,
olaj,
1 közepes fej hagyma, 
köménymag (lehet őrölt),
só (esetleg cukor is).

A káposztát négyfelé vágjuk, külső leveleit és torzsáját eltávolítjuk. Éles késsel vékonyan felszeleteljük, megsózzuk. A túl vastag darabokat kivesszük (nyersen megesszük!!). A megmosott almákat héjastul lereszeljük. A hagymát nagyon finomra felaprítjuk, majd bő olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a besózott káposztát, a reszelt almát, meglocsoljuk 3 evőkanál citromlével és hozzáadjuk a teáskanálnyi köménymagot. Összekeverjük, majd ha szükséges, vizet adunk hozzá, hogy ne égjen le (később enged még levet!), és lefedve 30-40 percig főzzük. Közben néha óvatosan meg kell keverni, de nem szabad összetörni a káposztát. Közben kóstoljuk: ha túl savanyú, cukrot adunk hozzá, ha pedig nem elég savanyú, citromlevet.

Fontos: nem szabad szétfőzni, akkor jó, ha egy kicsit még "roppan".

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr748095248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása