FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

SÜLT ALMA

2015. november 22. 16:23 - finomságprofesszor

"Reggel alma, este alma, / Ettől nő a kebled halma!" (Rádiókabaré)  Hozzávalók:  6 szép, savanykásabb ízű alma, 10 deka magkeverék (pl. Mogyi "Csemege-mix") A megmosott almák "tetejét" levágjuk, félretesszük. A magházat felülről kivájjuk-kikanalazzuk, az így nyert üregbe betöltjük…

Tovább
Szólj hozzá!

FONOTT KALÁCS

2015. november 21. 18:15 - finomságprofesszor

"Ha két kisebbet sütünk, úgy több a héja, mint ha egy nagy kalácsot sütnénk!" (Dr.K.J.)  Hozzávalók:  0,5 kiló liszt, 1 deci zsíros tej, 2 deci habtejszín (min. 30%-os), 1 egész tojás + 1 tojássárgája, 3 csapott evőkanál cukor, 1 mokkáskanál só, 1 csomag porélesztő. +1 egész tojás a kenéshez.  A…

Tovább
Szólj hozzá!

PÁROLT KÁPOSZTA (LILA)

2015. november 20. 19:48 - finomságprofesszor

"A pár.káp. az egy undorító dolog, amit a menzán löknek az ember elé - ez NEM az!" Dr.K.J.)  Hozzávalók:  1 kis fej (kb.1 kilós) lila káposzta, 6 alma, citromlé, olaj, 1 közepes fej hagyma, köménymag (lehet őrölt), só (esetleg cukor is). A káposztát négyfelé vágjuk, külső leveleit és torzsáját…

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása