FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

MEDVEHAGYMALEVES

2016. május 01. 12:43 - finomságprofesszor

medvehagyma krémleves vargányával és parmezánnal

Hozzávalók: 

negyed kiló (kb 4 csokor) medvehagyma, 
fél kiló krumpli, 
1 nagy fej vöröshagyma, 
3 gerezd fokhagyma, 
2,5 deci főzőtejszín (20%-os), 
8-10 deka reszelt parmezán, 
10 gramm szárított vargányagomba, 
5 evőkanál olívaolaj, 
1 leveszöldségkocka, só. 

 medvehagyma-leves.jpg

A szárított vargányát egy kis tálban leöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és állni hagyjuk. A vöröshagymát felaprítjuk és az olajon lassan pároljuk. A medvehagymát megmossuk, felaprítjuk, majd a megpárolt hagymára tesszük, rányomjuk a fokhagymát és az egészet 8 deci vízzel felengedjük. A meghámozott, kockára vágott krumplit akkor tesszük hozzá, amikor a medvehagyma már összefonnyadt. További 8 deci vízzel felengedjük és ekkor kell megsózni is, továbbá beletenni a leveskockát. A beáztatott gomba levét félretesszük, a vargányát pedig felaprítva szintén a leveshez adjuk. Amikor a krumpli megpuhult benne, a levest felöntjük a tejszínnel és hozzáadunk 3 evőkanálnyit a reszelt parmezánból. Összeforraljuk és levesszük a tűzről. Egy külön edényben, kisebb adagokban, botmixerrel finomra pürésítjük. Ekkor keverjük hozzá a gomba ázatólevét is. A kész krémlevest még egyszer összeforraljuk. Tálaláskor a maradék reszelt parmezánnal díszítjük. Mesefinom! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr218675186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása