FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

ZÖLDSÉGES-VARGÁNYÁS CSIRKELEVES

2016. október 23. 13:52 - finomságprofesszor

Hozzávalók: 

40 dkg csirkemellfilé,
3 szál sárgarépa, 
2 fehérrépa, 
1 közepes méretű zeller, 
1 dkg szárított vargánya, 
1 szál póréhagyma, 
2 gerezd fokhagyma, 
2 dl tejszín, 
petrezselyem, 
olívaolaj, 
só, bors, leveskocka. 

zoldseges-csirke-leves-varganyaval.JPG

A vargányát 1 dl vízzel leforrázzuk és a vízben állni hagyjuk. A póréhagyma fehér részét hajszálvékonyan felszeleteljük. Az apróra vágott fokhagymával olívaolajon megdinszteljük. A karikára vágott répákat és a felkockázott zellert hozzáadjuk, kicsit megsózzuk, esetleg egy kis vizet is teszünk alá, majd párolni kezdjük. Kb. 10 perc múlva hozzáadjuk a sózott-borsozott húst. Kicsit együtt párolunk mindent, majd felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Beleteszünk egy tyúkhúsleveskockát. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul (kb. 20 perc). Ezalatt a már felpuhult vargányát leszűrjük, a levet félretesszük, a gombát apróra vágjuk, majd a lével együtt hozzáadjuk a leveshez. Amikor készen van, összeforraljuk a 2 deci tejszínnel. Tálaláskor a póréhagyma zöldebbik részéből szelt karikákkal és petrezselyemmel díszítjük 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr8911831889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása