Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé,
3 szál sárgarépa,
2 fehérrépa,
1 közepes méretű zeller,
1 dkg szárított vargánya,
1 szál póréhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejszín,
petrezselyem,
olívaolaj,
só, bors, leveskocka.
A vargányát 1 dl vízzel leforrázzuk és a vízben állni hagyjuk. A póréhagyma fehér részét hajszálvékonyan felszeleteljük. Az apróra vágott fokhagymával olívaolajon megdinszteljük. A karikára vágott répákat és a felkockázott zellert hozzáadjuk, kicsit megsózzuk, esetleg egy kis vizet is teszünk alá, majd párolni kezdjük. Kb. 10 perc múlva hozzáadjuk a sózott-borsozott húst. Kicsit együtt párolunk mindent, majd felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Beleteszünk egy tyúkhúsleveskockát. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul (kb. 20 perc). Ezalatt a már felpuhult vargányát leszűrjük, a levet félretesszük, a gombát apróra vágjuk, majd a lével együtt hozzáadjuk a leveshez. Amikor készen van, összeforraljuk a 2 deci tejszínnel. Tálaláskor a póréhagyma zöldebbik részéből szelt karikákkal és petrezselyemmel díszítjük