Hozzávalók 4 főre:
65 deka disznóhús szeletben (karaj vagy comb),
70 deka zöldpaprika,
70 deka paradicsom,
1 közepes fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
kis tej, liszt, olaj, só, bors, pirospaprika,
30 deka bulgur.
A hússzeleteket előző este kiklopfoljuk, a széleken bevagdossuk (hogy ne pöndörödjenek!), besózzuk-borsozzuk, és fokhagymás tejbe bepácoljuk, felhasználásig hűtőben tartjuk.
Lecsót készítünk: az apróra kockázott hagymát olajon megpároljuk, a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és a felkarikázott zöldpaprikát; sózzuk, hagyjuk főni.
A hússzeleteket kivesszük a pácból, kicsit kinyomkodjuk és lisztben megforgatjuk. Serpenyőben, olajon mindkét oldalát kicsit megsütjük. Ezután a húst a már fővő lecsóhoz adjuk és együtt, kis lángon, lefedve tovább főzzük, amíg a hús megpuhul. A lecsó levéből egy kis fazékba kimerünk 3,5-4 decit, amihez hozzáadjuk a 30 deka bulgurt. Folyamatosan kevergetve, kis lángon addig főzzük, amíg teljesen felszívja a levet. Ha nem elég puha, mikróban tovább lehet főzni. (Csinálhatjuk eleve csak mikróban, és akkor biztosan nem ég le.)
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel díszíthetjük.