FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

LECSÓS SZELET BULGURRAL

2017. november 18. 17:03 - finomságprofesszor

Hozzávalók 4 főre: 

65 deka disznóhús szeletben (karaj vagy comb), 
70 deka zöldpaprika, 
70 deka paradicsom, 
1 közepes fej hagyma, 
2 gerezd fokhagyma, 
kis tej, liszt, olaj, só, bors, pirospaprika,
30 deka bulgur.

lecsos-szelet-bulgur.jpg

A hússzeleteket előző este kiklopfoljuk, a széleken bevagdossuk (hogy ne pöndörödjenek!), besózzuk-borsozzuk, és fokhagymás tejbe bepácoljuk, felhasználásig hűtőben tartjuk.
Lecsót készítünk: az apróra kockázott hagymát olajon megpároljuk, a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és a felkarikázott zöldpaprikát; sózzuk, hagyjuk főni. 
A hússzeleteket kivesszük a pácból, kicsit kinyomkodjuk és lisztben megforgatjuk. Serpenyőben, olajon mindkét oldalát kicsit megsütjük. Ezután a húst a már fővő lecsóhoz adjuk és együtt, kis lángon, lefedve tovább főzzük, amíg a hús megpuhul. A lecsó levéből egy kis fazékba kimerünk 3,5-4 decit, amihez hozzáadjuk a 30 deka bulgurt. Folyamatosan kevergetve, kis lángon addig főzzük, amíg teljesen felszívja a levet. Ha nem elég puha, mikróban tovább lehet főzni. (Csinálhatjuk eleve csak mikróban, és akkor biztosan nem ég le.)
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel díszíthetjük.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr7113305333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása