FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

RAKOTT BROKKOLI

2017. november 19. 13:02 - finomságprofesszor

Hozzávalók: 

3-4 brokkoli, 
1 csomag "füstli" virsli, 
3 deci tejföl, 
1 tojás, 
3 gerezd fokhagyma, 
1 kaliforniai paprika, 
10 deka reszelt sajt, 
só, zsemlemorzsa. 

rakott-brokkoli.jpg

A brokkoliról leszedjük csak a rózsáit és 1 perce forrásban lévő, enyhén sós vízbe dobjuk (vagyis blansírozzuk). Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk (hogy hozzá lehessen egyáltalán nyúlni). Egy tepsi alját vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával, erre ráhelyezzük a jól lecsepegtetett brokkoli felét. A következő réteg a felkarikázott füstli virsli lesz, majd a tetejére jöhet a maradék brokkoli. A  tejfölbe beleütjük az egész tojást és alaposan elkeverjük a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával, majd az egésszel egyenletesen leöntjük a tepsiben várakozó brokkolinkat. A tetején eloszlatjuk a reszelt sajtot, majd legfölül elhelyezzük a felkarikázott kaliforniai paprikát is. 190 fokon 50 percig sütjük, utána ráeresztjük a légkeverést, hogy meg is piruljon a teteje. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr1013310941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása