Hozzávalók:
3-4 brokkoli,
1 csomag "füstli" virsli,
3 deci tejföl,
1 tojás,
3 gerezd fokhagyma,
1 kaliforniai paprika,
10 deka reszelt sajt,
só, zsemlemorzsa.
A brokkoliról leszedjük csak a rózsáit és 1 perce forrásban lévő, enyhén sós vízbe dobjuk (vagyis blansírozzuk). Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk (hogy hozzá lehessen egyáltalán nyúlni). Egy tepsi alját vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával, erre ráhelyezzük a jól lecsepegtetett brokkoli felét. A következő réteg a felkarikázott füstli virsli lesz, majd a tetejére jöhet a maradék brokkoli. A tejfölbe beleütjük az egész tojást és alaposan elkeverjük a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával, majd az egésszel egyenletesen leöntjük a tepsiben várakozó brokkolinkat. A tetején eloszlatjuk a reszelt sajtot, majd legfölül elhelyezzük a felkarikázott kaliforniai paprikát is. 190 fokon 50 percig sütjük, utána ráeresztjük a légkeverést, hogy meg is piruljon a teteje.