Hozzávalók - 6 személyre:
90 deka csirkemell filé,
10 deka sótlan földimogyoró,
1 fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
szójaszósz,
őrölt gyömbér, kurkuma, bors, olaj,
liszt, ketchup.
A 3x1x1 cm-es csíkokra felszelt húst egy órára bepácoljuk egy kis szójaszósszal, a fűszerekkel és 2 gerezd apróra vágott fokhagymával. Só nem kell hozzá, mivel a szójaszósz sós. A mogyorót serpenyőben, kis olajon barnára pirítjuk. Vigyázni kell, nehogy megégjen, mert még akkor is barnul, miután lehúztuk a tűzről. Félretesszük. Egy lábosban üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát, a vége felé hozzáadunk 2 gerezd, apróra vágott fokhagymát is. Rátesszük a pácból kiszedett hús-csíkokat, és forrón, minden oldalukat kicsit megsütjük. Utána az egészet megszórjuk liszttel, majd hozzáadunk még egy kis szójaszószt, ketchupot és a pirított mogyorót. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Kóstolás után, ha szükséges, még tovább sózhatjuk, fűszerezhetjük. Puhára főzzük, a végén fedő nélkül, hogy elfőjön a leve. Rizskörettel tálaljuk.