FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

MOGYORÓS CSIRKE

2017. december 16. 14:38 - finomságprofesszor

Hozzávalók - 6 személyre: 

90 deka csirkemell filé, 
10 deka sótlan földimogyoró, 
1 fej vöröshagyma, 
4 gerezd fokhagyma, 
szójaszósz, 
őrölt gyömbér, kurkuma, bors, olaj, 
liszt, ketchup.

mogyoros-csirke.jpg

A 3x1x1 cm-es csíkokra felszelt húst egy órára bepácoljuk egy kis szójaszósszal, a fűszerekkel és 2 gerezd apróra vágott fokhagymával. Só nem kell hozzá, mivel a szójaszósz sós. A mogyorót serpenyőben, kis olajon barnára pirítjuk. Vigyázni kell, nehogy megégjen, mert még akkor is barnul, miután lehúztuk a tűzről. Félretesszük. Egy lábosban üvegesre pároljuk a felaprított vöröshagymát, a vége felé hozzáadunk 2 gerezd, apróra vágott fokhagymát is. Rátesszük a pácból kiszedett hús-csíkokat, és forrón, minden oldalukat kicsit megsütjük. Utána az egészet megszórjuk liszttel, majd hozzáadunk még egy kis szójaszószt, ketchupot és a pirított mogyorót. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Kóstolás után, ha szükséges, még tovább sózhatjuk, fűszerezhetjük. Puhára főzzük, a végén fedő nélkül, hogy elfőjön a leve. Rizskörettel tálaljuk.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr6813505383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása